strategische sessies ondersteuning creatieve strategie

Ja, onze opening was een feestje.

en dat hebben we aan jullie te danken!

Watjes zijn we...

en we schamen ons er niet voor

Wie ons kent, weet dat wij nou niet bepaald softe typjes zijn. We hebben zo onze momenten, maar over het algemeen zijn we meer van het doorpakken en scherp zijn. Schijnbaar lokt een nieuw pand meer uit dan alleen een nieuwe uitstraling, want we waren allebei serieus geraakt door de aandacht bij onze opening. De oprechte felicitaties en succeswensen, de bloemen, flessen, bijzondere cadeaus en de snoeppotten (ja, meerdere!) van klanten die ons blijkbaar wel héél goed kennen – zijn we stiekem dan toch watjes..?

Watje of niet, het voelde heel bijzonder om al die mensen die voor ons belangrijk zijn zo bij elkaar te zien. Eigenlijk was het gewoon al gaaf dat er zoveel mensen wáren. En dit keer echt alleen voor ons, want laten we eerlijk zijn: veel meer hadden we niet in de aanbieding (behalve dan de fantastische hapjes van Rianne van het Van Hattum’Uus!). Van familie en persoonlijke relaties hadden we natuurlijk wel min of meer verwacht dat ze even zouden aanwippen, maar bij zakelijke relaties leek dat toch niet zo vanzelfsprekend.

 

“Eigenlijk was het gewoon al gaaf dat er zoveel mensen wáren.”

 

Weet je, je verleent als bedrijf een dienst en vraagt daar geld voor. Als jij en je klant tevreden zijn, is de zakelijke transactie compleet (oeh, wat klinkt dat afschuwelijk als ik dat zo neerschrijf…) en is de boel weer in balans. En toch is er gevoelsmatig een ongelijkheid – dat zit vast niet alleen bij ons tussen de oren, toch? – alsof degene die betaalt minder afhankelijk is dan andersom. En alsof het dus logisch is dat wij naar de opening van een klant zouden gaan en andersom niet. Hoe gaaf is het dan dat onze klanten het wél logisch vinden!

 

Door te komen, zeggen onze klanten eigenlijk dat wij meer zijn dan een leverancier. Dat willen we ook graag en dat voelen wij ook zo, maar aannemen dat je klant het ook zo ervaart is toch nog wat anders. Als mensen dan ook nog cadeaus meenemen die laten zien dat ze ons echt goed kennen (beter dan wijzelf willen toegeven)… Laat ons dan maar watjes zijn, dat raakt je. We zeggen het misschien niet zo gemakkelijk, maar we zijn blij met jullie allemaal. Ook als je er niet bij kon zijn!